- Български Рецепти, Рецепти с Яйца, Сосове |

Ако ви харесва това, моля споделете!

1,2,3 домашна майонеза приготви, филийка вземи и бързо намажи. Звучи страхотно и наистина отнема 30 сек. да си направиш вкусна домашна майонеза със съставки, които всеки има вкъщи. Освен да я намажете на филия хляб, майонезата се използва при приготвянето на много сосове, като например сосът за дюнер. Майонезата е и основна съставка при приготвянето на много салати, от които най- известна е руската салата. След тази рецепта никога повече няма да трябва да си купувате майонеза от магазина.

Внимание!

Бъдете внимателни при консумацията на сурови яйца, поради минималният риск от салмонела и други болести свързани с консумацията на сурова храна. За да намалите рискът ние препоръчваме да използвате пресни, предварително престоели в хладилник яйца. Желателно е те да са домашни от човек, когото познавате и знаете, че се грижи добре за своите животни. Ако използвате яйца от магазина е добре да изберете високо качество яйца от фирма, която пакетира само яйца. Винаги проверявайте за пукнатина, а ако намерите такава не използвайте за приготвянето на майонеза. Някой фирми използват методи на пастьоризация за да убият салмонелата. Ако знаете такива фирми, използвайте техните яйца при приготвяне на рецепти със сурови яйца.

Нужни продукти:

  • Две яйца
  • 400 мл. олио.
  • Щипка сол.
  • Две супена лъжица прясно изцеден лимонов сок.
  • Една чаена лъжица горчица – по желание!

Начин на приготвяне:

В дълбока чаша за пасатор сложете яйцата, олиото, щипка сол, супена лъжица лимонов сок и чаена лъжица горчица ( по желание). Сложете пасатора на дъното и пуснете на най-висока скорост. Задръжте за 5 сек. и започнете бавно да изтегляте нагоре до получаването на майонеза.

Приятен апетит!


Гласувайте за тази рецепта
recipe image
Рецепта
Домашна Майонеза Приготви - Рецепта с Пасатор
Време за приготвяне
Цяло време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Никой не е коментирал все още! Бъди първи!

Коментари* Внимание! Всички коментари се разглеждат от модератора на сайта и няма да бъдат показани веднага. Модератора запазва правото да изтрие част или целият коментар, ако не е съобразен с правилата на сайта!