- Основни Ястия, Предястия, Рецепти с Галета, Рецепти с Кашкавал |

Ако ви харесва това, моля споделете!

Панираният кашкавал или познат още като кашкавал пане е без съмнение едно от най-често поръчваните предястия. Кашкавалът пане е и лесен за приготвяне в домашни условия. Забравете за разтичащ се кашкавал при пърженето. Рецептата, която искам да споделя с вас, е лесна, вкусна, а кашкавалът перфектен всеки път.

Нужни продукти:

  1. 400 гр. кашкавал.
  2. 5 супени лъжици брашно.
  3. Две яйца.
  4. 5 супени лъжици галета.
  5. Олио.

Един от най-важните елементи при приготвянето на кашкавал пане е качеството на кашкавала. Има толкова много различни видове. Изберете млечен и добре узрял кашкавал. Сложете го в найлонов плик и оставете във фризер за 30 минути преди да го панирате. Така кашкавалът ще се стегне, ще стане по-лесен за рязане и няма да се разтече. След като е престоял във фризер  го нарежете на парчета с дебелина 1-2 см. Загрейте тиган с олио ( достатъчно да покрие кашкавалът-около 100 мл.).  Парчетата кашкавал се овалват първо в брашното, после в яйцата и накрая в галетата. Пържат се в силно загрято олио от двете страни до получаване на приятна златиста коричка. Консумират се топли с прясно изцеден лимонов сок и сол на вкус.

Да ви е сладко!

Гласувайте за тази рецепта
recipe image
Рецепта
Рецепта за кашкавал пане
Рейтинг
31star1star1stargraygray Based on 10 Review(s)

Никой не е коментирал все още! Бъди първи!

Коментари* Внимание! Всички коментари се разглеждат от модератора на сайта и няма да бъдат показани веднага. Модератора запазва правото да изтрие част или целият коментар, ако не е съобразен с правилата на сайта!