- Основни Ястия, Рецепти с Риба, Рецепти със Сьомга |

Ако ви харесва това, моля споделете!

Сьомгата е вкусна и полезна храна. Докторите казват, че е важно да ядем риба поне веднъж в седмицата. Може да приготвите сьомгата-пушена, във фурна, на тиган или да я консервирате с подправки. Вкъщи обичаме често да приготвяме сьомгата на тиган, защото става бързо и много вкусно.

Нужни продукти:

  1. Две филета от сьомга!
  2. Кубче масло ( 40 гр.)
  3.  Две супени лъжици олио.
  4. Една супена лъжица зехтин (за марината)
  5. Сол.
  6. Пипер.
  7. Един лимон.

Начин на приготвяне:

На първо място за да приготвите вкусна и здравословна сьомга е важно да купите качествен продукт. При възможност купете прясна сьомга. Никой не може да оспори приемуществото на прясната пред замразена храна. За предпочитане вземете сьомга, която е живяла на свобода, а не отгледана във ферма. Голяма част от рибите, които купуваме са отглеждани в изкуствена среда. Не искам да кажа, че тези риби не са вкусни или полезни, но в крайна сметка не може да знаем с какви хормони и антибиотици са били хранене за да порастнат бързо и без никакви болести. За да спестите време и нерви може да купите нарязани и обезкостени филета.

Филетата от сьомга оставете в марината за 2 часа. Полейте ги със зехтин, сокът от половин лимон, сол и черен пипер на вкус. Ако нямате време, може да пропуснете марината и да посолите филетата със сол и черен пипер на вкус. Така обработената риба сложете в загрят тиган, в който предварително сте разтопили кубче масло и две супени лъжици олио. Рибате не се нуждае от много време на огъня около 3-5 минути от всяка страна.

Готовите филета сервирайте топли с лимонов сок.

Приятен апетит!

Гласувайте за тази рецепта
recipe image
Рецепта
Рецепта за Бърза и Вкусна Сьомга на Тиган
Време за приготвяне
Време за готвене
Цяло време
Рейтинг
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

Никой не е коментирал все още! Бъди първи!

Коментари* Внимание! Всички коментари се разглеждат от модератора на сайта и няма да бъдат показани веднага. Модератора запазва правото да изтрие част или целият коментар, ако не е съобразен с правилата на сайта!