- Американски Рецепти, Предястия |

Ако ви харесва това, моля споделете!

Пуканки или наричани popcorn в САЩ са един от най-добрия и най-предпочитан снакс за гледане на телевизия и филми. Популяризирането на пуканките започва някъде през 19 век по източното крайбрежие на САЩ, където пуканки биват продавани под името „перли“. Пуканките са евтин за приготвяне продукт, което е запазило тяхната популярност през години изпълнени с войни, кризи и бедност. Както през 19 век така и днес пуканките са достъпен и любим снакс. Приготвянето им не изисква особени кулинарни способности, като всичко, от което се нуждаем е магазин, микровълнова печка и 3-4 мин. търпение. Да, ама не. Ако наистина искате да се насладите на истински, здравословни и направени по ваш вкус пуканки, трябва да запретнете ръкави и следвате моята перфектна рецепта за пуканки в домашни условия.

Необходими продукти:

  • 3 с. л. олио или мас.
  • Половин чаша (100 гр.) царевица за пуканки.
  • Половин ч. л. сол (препоръчваме сол за пуканки).

Начин на приготвяне:

Сложете олиото, царевицата за пуканки и солта в китайски уок (за предпочитане) или метална купа за миксиране (минимум 4 л.). Ако нямате купа за миксиране или уок, използвайте тенджера. Покрийте с алуминиево фолио за готвене. С помощта на нож пробийте десет малки дупки във фолиото. Сложете върху загрят на средна температура котлон. Раздрусвайте от време на време за да не загорят пуканките. Не забравяйте да използвате кухненски ръкавици за да не се изгорите. Когато спрат да пукат, махнете от огъня. Внимателно махнете фолиото и изсипете в дълбок съд, от който ще консумирате пуканките

Пуканки с масло:

Ако искате да приготвите пуканки с масло, разтопете 3 супени лъжици обезсолено масло и бавно на тънка струйка изсипете при пуканките. Раздрусайте добре за да разпределите маслото равномерно.

Карамелизирани пуканки:

В дълбок тиган сложете 400 гр. кафява захар, 200 гр. масло и половин чаша (150 гр.) мед. Оставете ги да заврат и намалете котлона. Оставете за 5 мин. без да бъркате. Махнете от огъня и сложете 1/2 ч. л. сода за хляб и 1/2 ч. л. сол. Изсипете така получената смес върху готовите пуканки и разтръскайте за да се покрият равномерно.

Сложете пуканките в намазнена или покрита с хартия за печене тава. Печете за 1 час в 160 градусова фурна. Разбърквайте на всеки 20 мин.

Приятен апетит!

Гласувайте за тази рецепта
recipe image
Рецепта
Пуканки - Рецепта
Време за приготвяне
Време за готвене
Цяло време
Рейтинг
4.51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Никой не е коментирал все още! Бъди първи!

Коментари* Внимание! Всички коментари се разглеждат от модератора на сайта и няма да бъдат показани веднага. Модератора запазва правото да изтрие част или целият коментар, ако не е съобразен с правилата на сайта!