- Китайски Рецепти, Основни Ястия, Рецепти с Галета, Рецепти с Пилешко Месо |

Ако ви харесва това, моля споделете!

Това е една страхотна рецепта с пилешко месо, което мариновам в интересна китайска марината, и панирам за да получа чудни панирани пилешки филенца. Както най-вероятно знаете, пилешкото месо е един от здравословните избори, когато става въпрос за готвене с месо. Тъй като пилешкото месо и в частност пилешките филета, са с ниско съдържание на мазнини, е много важно да изберем начин на готвене, който няма да ги изсуши и направи на галош. Друга важна част, когато си имаме работа с пилешки филета, е мариноването. Обичам да експериментирам с различни маринати и затова марината, която използвам за приготвянето на пилешки хапки, е различна от тази за пилешките филенца.

Нужни Продукти за Панирани пилешки филенца:

  1. 500гр. Пилешко филе.
  2. Галета и сусамови семки – 1:50.
  3. Едно яйце.
  4. Олио за пържене.
За марината:
  1. 1 яйце
  2. 2 с. л. кисело мляко.
  3. 1 с. л. соев сос.
  4. 1 ч. л. горчица.

Начин на приготвяне:

Пилешкото филе се нарязва на парченца с дебелина около половин сантиметър. Слагат се в марината: 1 яйце, 1, 2 с. л. кисело мляко, 1 с. л. соев сос, 1 ч. л. горчица. Престояват 3-4 часа. Маринованите филенца се овалват в галета, смесена със сусам 1:50, яйце и се пържат добре загрято олио на средна температура. Сервират се със салата или сос приготвен от 5 с. л. кисело мляко, 2 лъж. майонеза, сол и чесън или сос за дюнер.

Гласувайте за тази рецепта
recipe image
Рецепта
Панирани Пилешки Филета
Време за приготвяне
Време за готвене
Цяло време
Рейтинг
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Никой не е коментирал все още! Бъди първи!

Коментари* Внимание! Всички коментари се разглеждат от модератора на сайта и няма да бъдат показани веднага. Модератора запазва правото да изтрие част или целият коментар, ако не е съобразен с правилата на сайта!