- Основни Ястия, Рецепти с Рак, Сосове |

Ако ви харесва това, моля споделете!

Омарът е от семеъство висши раци. Рачешкото месо е едно от най-вкусните и полезни. Високото съдържание на протеин и витамини, и ниското на мазнини, прави омарът скъп, и ценен деликатес. Той може да бъде приготвен по най-различни начини. Варен, на пара, на грил или във фурната. Рецептата за варена опашка на омарс чесново-маслен сос се приготвя с варен омар, но би била доста сполучлива и с омар на грил.

Винаги се старайте да избирате пресен омар. Ако купите дълбоко замръзен, оставете го в хладилника поне 12 часа преди да го приготвите. За да сварите омарът прочетете следната рецепта.

Този чесново-маслен сос е подходящ за спагети, хляб или пица. Просто добавете пармезан за да го направите по-гъст и вкусен.

Нужни продукти за чесново-масленият сос:

  1. кубче масло (125гр.).
  2. 4 скилидки чесън.
  3. магданоз на вкус.
  4. сол на вкус.
  5. пипер на вкус.
  6. сокът от един лимон

Сложете всички съставки в дълбок съд и разбийте с кухненски робот. Сосът се сервира студен. Ако нямате кухненски робот, оставете маслото да омекне и омесете с останалите съставки.

Приятен апетит!

 

 

Гласувайте за тази рецепта
recipe image
Рецепта
Варена опашка на омарс чесново-маслен сос
Рейтинг
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Никой не е коментирал все още! Бъди първи!

Коментари* Внимание! Всички коментари се разглеждат от модератора на сайта и няма да бъдат показани веднага. Модератора запазва правото да изтрие част или целият коментар, ако не е съобразен с правилата на сайта!