Палачинки с шоколад

Ако ви харесва това, моля, споделете!

Здравейте приятели!

Ако търсите рецепта за перфектните палачинки, намерихте я. Както знаете, палачинката е любим десерт за малки и големи. Но преди да ви споделя страхотната рецепта, искам да ви запозная с предисторията и появата на палачинката. Думата ”ПАЛАЧИНКА” идва от френската-Crêpes и означава равен, тънък кейк. Първоначално палачинките са били приготвяни на големи метални плочи върху огън. Днес приготвяме палачинките върху тефлонови тигани и газови печки :).

Една много интересна френска традиция, която искам да споделя с вас и се надявам, че ще изпробвате следващият път, когато правите палачинки гласи:

“Здраве и късмет ще има цялото семейство, когато завъртим палачинка във въздуха и успешно я хванем докато държим монета в ръката, с която пишем”Палачинки

Продукти:

  • 150 мл. мляко,
  • 100 мл. вода.
  • 2 бр. яйца.
  • 250гр. брашно.
  • 3 супени лъжици разтопено масло.
  • щипка захар.
  • Масло за мазане на тигана.

С тази смес се приготвят около 20 палачинки.

Всички съставки се разбъркват добре до получаване на не много гъста хомогенна смес. Сместа се оставя да престои 1 час в хладилник. Това помага на балончетата в сместа да намалеят, което ще намали вероятността палачинките да се разкъсат по време на пържене. Така приготвената смес може да се ползва по всяко време в следващите 48 часа. В загрят тиган с незалепващо покритие се слага много малко масло и се изсипва един пълен черпак от сместа (около 30 мл. ). С въртеливо движение сместа се разстеля по дъното на тигана. Когато краищата започнат да се повдигат (около 30 сек.), палачинката се обръща и оставя за около 10 секунди. Готовите палачинки се оставят да изстинат. Гарнира се пожелание. Може да бъде навита със сладко от ягоди, боровинки, течен шоколад или кашкавал.

Да ви е сладко!

Гласувайте за тази рецепта
Рецепта
Рецепта за Палачинки
Време за приготвяне
Време за готвене
Цяло време
Рейтинг
4.5 Based on 10 Review(s)

Никой не е коментирал все още! Бъди първи!

Коментари


*