Ако ви харесва това, моля, споделете!

BONJOUR

Палачинки с манго

Здравейте приятели!

Както знаете, палачинката е любим десерт за малки и големи. Но преди да ви споделя страхотната рецепта, искам да ви запозная с предисторията и появата на палачинката. Думата ”ПАЛАЧИНКА” идва от френската-Crêpes и означава равен, тънък кейк. Първоначално палачинките са били приготвяни на големи метални плочи върху огън. Днес приготвяме палачинките върху тефлонови тигани и газови печки :).

Една много интересна френска традиция, която искам да споделя с вас и се надявам, че ще изпробвате следващият път, когато правите палачинки гласи:

“Здраве и късмет ще има цялото семейство, когато завъртим палачинка във въздуха и успешно я хванем докато държим монета в ръката, с която пишем”

Продукти:

  • 800мл. мляко
  • 2 бр. яйца
  • 350гр. брашно
  • щипка сол
  • щипка захар

С тази смес се приготвят 24 палачинки.

Всички съставки се разбъркват добре до получаване на не много гъста хомогенна смес. Оставя се да престои поне 30 мин. В загрят тиган с незалепващо покритие се слага много малко масло или олио и се изсипва един пълен черпак от сместа (50 мл. ). С въртеливо движение се разстиля сместа по дъното на тигана. Когато краищата започнат да се повдигат, палачинката се обръща.

Гарнира се пожелание. Може да бъде навита със сладко от ягоди, боровинки, течен шоколад или кашкавал.

Да ви е сладко!

Никой не е коментирал все още! Бъди първи!

КоментариВашият коментар е важен за нас